IT-Coaching

Rent-a-CIO

IT stratégia

Enterprise Architecture

Működési folyamat optimalizálás

Technológia

Rendszermenedzsment

A legtöbb vállalatnál az infokommunikációs rendszerek felügyelete és menedzselése nem áll az IT vezetés fókuszában, ha egyáltalán ilyen létezik. Holott, miután a gazdasági környezet változásával minden korábbinál fontosabbá vált az erőforrások kihasználtságának maximalizálása, ez a téma nem megkerülhető. A vállalatok jó részénél az informatikai infrastruktúra kapacitására, kihasználtságára vonatkozó egyszerű kérdések megválaszolása is gondot jelenthet, és ha születik is válasz, az is emlékekre, nem pedig mérésekre, tényekre támaszkodik.

Az informatikai megoldások csak akkor hajtanak hasznot, ha az igényeknek megfelelő módon működnek. A rendszermenedzsment tevékenység segítségével lehet az informatikai szolgáltatásokat fitt, életképes állapotban tartani és működésükről a döntésekhez szükséges tényeket számszerűsített, historikus, elemezhető formában begyűjteni. Ez alapvető előfeltétele bármilyen informatikai mutatószámrendszer kialakításának.

Gyakorlatilag minden számítástechnikai eszközt gyártó cég kínál rendszermenedzsment szoftver megoldásokat saját termékeihez, legyen szó akár hardver, akár szoftver termékről, sőt léteznek gyártó független open-source (pl. Nagios) megoldások is.

Léteznek olyan alkalmazások, amelyek kimondottan egy termék menedzsmentjét képesek ellátni (VMware vCenter), más termékek pedig arra törekednek, hogy más gyártók eszközeit is képesek legyenek minél szélesebb körben menedzselni (pl. IBM Tivoli, Microsoft System Center). A megfelelő termék kiválasztása egy megfelelő egyensúly mentén valósulhat meg, ahol a menedzselendő termékek körét, a vizsgálandó paraméterek számát és a menedzsment környezet egységességét kell mérlegelni.

A rendszermenedzsment alkalmazások funkcionalitása különböző, de tipikusan kiterjed az alábbiakra:

  • működési paraméterek felügyelete, gyűjtése
  • küszöbértékek átlépésekor risztások küldése
  • konfigurációs paraméterek beállítása és mentése
  • változtatások naplózása
  • felügyelt eszközök nyilvántartása

Ez a felsorolás is sejteti, hogy egy rendszermenedzsment alkalmazás bevezetésekor az igazán lényeges feladat nem az alkalmazás telepítése és üzembe helyezése, hanem a működési környezet megtervezése. Ennek során figyelemmel kell lenni az alábbi folyamatokkal történő harmonizálásra:

  • konfiguráció menedzsment
  • változás kezelés
  • incidens és probléma menedzsment
  • kapacitás menedzsment
  • rendelkezésre állás menedzsment

A G-DAS szakértői ennek a működési környezetnek a megtervezésében tudnak kedves Ügyfeleink számára segítséget nyújtani egy valóban értékteremtő rendszermenedzsment megoldás kialakításában.