IT-Coaching

Rent-a-CIO

IT stratégia

Enterprise Architecture

Működési folyamat optimalizálás

Technológia

Technológia fejlesztés

Cégünk elsősorban olyan informatikai megoldások tervezésére specializálódott, amelyek új technológiákra alapozva lehetővé teszik ügyfeleinknek, hogy kapacitásaikat, erőforrásaikat magasabb hatékonysággal használhassák.

Közhelyszerűen alkalmazott igazság, hogy a homogén informatikai architektúra kisebb ráfordítással működtethető. Egyes problémákra viszont speciális megoldások nyújthatnak optimális megoldást, mivel egy új üzleti folyamat, vagy termék támogatása rövidebb idő alatt oldható meg egy speciális megoldással. Az idők során így kialakuló sok speciális megoldás összessége nem rendeződik homogén architektúrává, sőt a magára hagyott informatikai architektúrák rendezetlensége növekszik.

Időről időre olyan új technológia megoldások jelennek meg az informatikai piacon, amelyek az egyébként jól kézben tartott, kellően homogén informatikai architektúrák felülvizsgálatát és újragondolását is aktuálissá teszik.

Mindkét hatás szükségessé teszi, hogy a kialakult informatikai architektúrát időről időre górcső alá vegyük és értékeljük, optimalizáljuk.

A G-DAS szakemberei az ilyen jellegű megbízások alkalmával a homogenitást, a standardizálást nem célnak, hanem eszköznek tekintik, olyan eszköznek, ami valamilyen más stratégiai cél elérésében (költség hatékonyság, szolgáltatási minőség, versenyképesség) játszhat szerepet.

Ezt a szolgáltatást jó szívvel ajánljuk

  • összeolvadással vagy felvásárlással kialakult vállalatok számára
  • hosszú időn keresztül (>5 év) architekturálisan nem-koordinált informatikai rendszert működtető vállalatok számára
  • hosszú időn keresztül technológia fejlesztéseket nem végrehajtott informatikai szervezetek számára

Ezen a területen bátran ajánlunk két olyan műszaki megoldást Ügyfeleinknek, melyek meggyőződésünk szerint szinte minden környezetben előnyös hatást fejthetnek ki. Ezek a kiszolgáló virtualizáció és a downsizing.

Az informatikai rendszerek, szolgáltatások tény alapú menedzsmentjéhez rendszerfelügyeletialkalmazások használata szükséges.

A virtualizációs és a rendszerfelügyeleti megoldások elengedhetetlen kellékét képviselik a felhőalapú szolgáltatásoknak.