IT-Coaching

Rent-a-CIO

IT stratégia

Enterprise Architecture

Működési folyamat optimalizálás

Technológia

Mutatószám rendszer

Menedzselni a tények ismerete nélkül nehéz. A tényeket megismerni és azokat számszerűsíteni mérésekkel lehet.

Az informatikai szolgáltatásokat a legkülönbözőbb szintű és tartalmú számmal lehet és kell is jellemezni, hiszen a szervezet különbőző folyamatainak különböző szerepet betöltő szakemberei mind más-más nézőpontból szemlélik ugyanazt a valóságot. Más-más paraméterekre kiváncsi az egyes rendszereket üzemeltető operátor és rendszeradminisztrátor, más információkat vizsgálja a szerverekért, a tárolókért, a hálózatért felelős rendszermérnök. Ezek közül csak az érdekli az alkalmazás felelőst, amelyek az adott alkalmazás működéséhez szükségesek. Egy üzleti folyamat felelősét az adott folyamat működéséhez szükséges alkalmazások jósága izgatja, amit aggregált paraméterekkel lehet kimutatni. Az aggregáció más szinjén érdeklődik az üzemeltetési vezető, vagy az informatikai vezető.

 

Mindezen nézőpontok kialakításának és aggregációs szintek megvalósításának kulcsa a pontos adatgyűjtés, amely elsősorban rendszerfelügyeleti eszközökkel valósítható meg.

 

Cégünk vállalkozik hiteles, az IT teljesítmény szempontjából releváns informatikai mutatószám rendszer megtervezésére az operatív működési paramétereken túlmutató tartalommal is. Szükség esetén együttműködő partnerünk, a Provice Kft szakértőit is bevonjuk a megvalósításba.